Du behöver

  • 100 g smör rumstempererat
  • 50 g strösocker (lite drygt 1/2 dl)
  • 1 st ägg
  • 90 g vetemjöl (1 1/2 dl)
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk matchapulver gärna för bakning
  • 50 g vit choklad delad i småbitar

Gör så här

1

Vispa ihop smör och socker. Vispa ned ägget i smeten.

2

Blanda mjöl, bakpulver och matchapulver och sikta ner i smörsmeten.

3

Nyp ihop till en deg med hjälp av händerna. Forma degen till en rulle, svep in i plast och låt vila i kylen i minst 30 minuter.

4

Sätt ugnen på 200 grader. Skär degen i cirka 30 lika stora bitar. Rulla ihop till bollar och lägg på två papprade plåtar. Tryck in en eller två bitar vit choklad i varje. Lägg kakorna ganska glest, de flyter ut i ugnen.

5

Grädda i mitten av ugnen i 8–10 minuter. Grädda inte för länge, då tappar kakorna den gröna färgen. Låt svalna på plåten eller på galler. Förvara torrt.


Kommentar:
Matcha och vit choklad matchar varandra bra. Gräddas kakorna för länge kan de tappa sin gröna färg.