Du behöver
- 100 g smör rumstempererat
- 50 g strösocker (lite drygt 1/2 dl)
- 1 st ägg
- 90 g vetemjöl (1 1/2 dl)
- 1 tsk bakpulver
- 2 tsk matchapulver gärna för bakning
- 50 g vit choklad delad i småbitar
Gör så här
Vispa ihop smör och socker. Vispa ned ägget i smeten.
Blanda mjöl, bakpulver och matchapulver och sikta ner i smörsmeten.
Nyp ihop till en deg med hjälp av händerna. Forma degen till en rulle, svep in i plast och låt vila i kylen i minst 30 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader. Skär degen i cirka 30 lika stora bitar. Rulla ihop till bollar och lägg på två papprade plåtar. Tryck in en eller två bitar vit choklad i varje. Lägg kakorna ganska glest, de flyter ut i ugnen.
Grädda i mitten av ugnen i 8–10 minuter. Grädda inte för länge, då tappar kakorna den gröna färgen. Låt svalna på plåten eller på galler. Förvara torrt.
Matcha och vit choklad matchar varandra bra. Gräddas kakorna för länge kan de tappa sin gröna färg.