Du behöver

  • 1 l rapsolja till fritering

Löjromdipp

2 dl gräddfil
0,5 dl majonnäs
80 g löjrom
2 tsk citron färskpressad
svartpeppar
200 g jordärtskockor

Gör så här

1

 

 

Skrubba jordärtskockorna ordentligt och torka dem noga. Hyvla dem riktigt tunt, helst med mandolin. Hetta upp oljan i en tjockbottnad kastrull. Provfritera ett chips (om du använder termometer är 160 grader en bra riktlinje), jordärtskockan ska bli gyllene och frasig inom en minut, men inte bränd. 

2

 

 Lägg några skivor i taget i oljan och ta upp dem med hålslev när de är klara. Låt rinna av på hushållspapper och salta lätt. 

3

 

Blanda ihop gräddfil, majonnäs och löjrom. Smaka av med citronsaft och svartpeppar. Ställ svalt till servering och bjud tillsammans med jordärtskockschipsen. 


Kommentar:
Lyxigt värre blir det med hemgjorda chips och löjromsdipp.

Tips!??Håll barn borta från spisen när du friterar och ha ett lock nära till hands.