Du behöver
- 0,5 dl majonnäs
- 0,5 dl crème fraîche
- 1 st dill kruka
- 1 st gräslök kruka
- 1 st persilja bladen av en liten knippa persilja
- 1 st vitlöksklyftor
- 1 tsk dijonsenap
- 420 g femminuterssill
Gör så här
1
Stavmixa 1/2 dl god majonnäs, 1/2 dl crème fraîche, 1 kruka dill, 1 kruka gräslök, bladen av en liten knippa persilja, 1 klyfta vitlök och 1 tsk dijonsenap till en slät grön sås.
2
Smaka av med lite salt och nymalen svartpeppar.
3
Skär en förpackning (420 g) väl avrunnen femminuterssill i mindre bitar och vänd ner i såsen.
4
Låt gärna mogna ett par timmar i kylskåp.
Tips Servera på små kokta potatishalvor, toppa med en klick laxrom.