Du behöver

  • 4 st bakpotatis
  • 1.5 dl majs
  • 3 st salladslökar skivade
  • 2 st tomater hackade
  • 1 st svarta bönor sköljda och avrunna
  • 2 st avokado i bitar
  • salt och peppar
  • 2 dl keso
  • 1 st lime i klyftor

Gör så här

1
1 Tvätta potatisarna och picka dem med en gaffel eller tandpetare. Kör potatisarna var för sig cirka 7 minuter i mikrovågsugn på full effekt tills de är mjuka inuti.

2
2 Rör under tiden ihop majs, salladslök och tomater i en bunke. Mosa bönorna lätt med en potatisstöt eller träslev och vänd ner dem i salladen.

3
3 Skär avokadorna i tärningar och pressa över limesaft från två klyftor. Vänd ned avokadotärningar i salladen och smaka av med salt och peppar.

4
4 Skär ett kryss i potatisarna och pressa från sidorna så krysset “öppnar sig”. Servera potatisarna med bönsallad, keso och extra limeklyftor att pressa över.


Kommentar:
En smakrik bönsallad ger lagom tugg och mycket smak. Bakpotatisarna blir snabbt klara i mikron.