Du behöver
- 4 st bakpotatis
- 1.5 dl majs
- 3 st salladslökar skivade
- 2 st tomater hackade
- 1 st svarta bönor sköljda och avrunna
- 2 st avokado i bitar
- salt och peppar
- 2 dl keso
- 1 st lime i klyftor
Gör så här
1
1 Tvätta potatisarna och picka dem med en gaffel eller tandpetare. Kör potatisarna var för sig cirka 7 minuter i mikrovågsugn på full effekt tills de är mjuka inuti.
2
2 Rör under tiden ihop majs, salladslök och tomater i en bunke. Mosa bönorna lätt med en potatisstöt eller träslev och vänd ner dem i salladen.
3
3 Skär avokadorna i tärningar och pressa över limesaft från två klyftor. Vänd ned avokadotärningar i salladen och smaka av med salt och peppar.
4
4 Skär ett kryss i potatisarna och pressa från sidorna så krysset “öppnar sig”. Servera potatisarna med bönsallad, keso och extra limeklyftor att pressa över.
En smakrik bönsallad ger lagom tugg och mycket smak. Bakpotatisarna blir snabbt klara i mikron.