Du behöver
- 8 st tortillabröd eller 4 stora
- 200 g torskfilé skinn- och benfri
- salt
- 1 dl mjöl
- 1 st ägg vispat
- 2.5 dl pankoströbröd
- 0.5 l olja till fritering
- rapsolja t ex varmpressad
Till servering:
salladsblad
mango- och gurksalsa se recept
guacemole se recept
granatäppelkärnor
Gör så här
1
1 Skär torsken i cirka 3 centimeter stora bitar och salta dem lätt.
2
2 Häll upp mjöl, ägg och panko-ströbröd i varsin tallrik. Vänd torskbitarna först i mjöl, sedan i ägg och till sist i panko.
3
3 Häll oljan i en kastrull och hetta upp den till cirka 180 grader. Fritera fiskbitarna försiktigt i någon minut, tills de är gyllene och frasiga. Låt rinna av på hushållspapper.
4
4 Servera den nyfriterade fisken i tortillabröd tillsammans med lite sallad, mangosalsa och guacamole. Toppa med några granatäpplekärnor.