Du behöver
- 4 st kycklingfil
- salt och peppar
- olja och smör till stekning
- majonnäs Het
- 1 dl majonnäs hemmagjord eller god köpemajonnäs
- 1 tsk sambal oelek
- 1 tsk sweet chili
- 1 tsk limesaft
Till servering:
1 msk sesamfrön svarta och vita
glasnudelsallad se recept
fänkål se recept
soja
Gör så här
1
Värm ugnen till 150 grader. Salta och peppra kycklingfiléerna och bryn dem runt om i lite olja och smör i en stekpanna. Stek färdigt i ugnen tills de har en innertemperatur på 70 grader, cirka 15–20 minuter. Låt vila i minst 10 minuter och skär dem sedan i tunna skivor.
2
Blanda ingredienserna till majonnäsen medan kycklingen står i ugnen, smaka av med salt och peppar.
3
Lägg upp kycklingskivorna på ett fat, klicka eller spritsa över majonnäsen och strö över sesamfrön. Servera med glasnudelsallad, picklad fänkål med chili och lite soja vid
4
sidan av.