Du behöver

  • bakpotatis Ă  ca 200 g
  • 1 st rödlök liten
  • 1 st röd paprika eller 3 paprikahalvor i olika fĂ€rger
  • 2 st tonfisk eller olja
  • 3 msk majonnĂ€s
  • 3 msk grekisk yoghurt rysk eller turkisk yoghurt, crĂšme fraiche
  • 2 st saltgurka
  • 0.5 st cocktailtomater (ca 125 g)
  • 4 skiva ost t ex vĂ€stgöta kloster fĂ€rska örter till garnering

Gör sÄ hÀr

1
SĂ€tt ugnen pĂ„ 225 grader. TvĂ€tta potatisarna noga och skĂ€r av ett 2–3 cm lock pĂ„ varje potatis. Baka potatisen och locken i mikron pĂ„ full effekt, tills de Ă€r mjuka, cirka 10 minuter. KĂ€nn med provsticka. TĂ€nk pĂ„ att vanlig potatis har kortare tillagningstid Ă€n bakpotatis.

2
Förbered fyllning och tillbehör under tiden. Skala och finhacka löken. Dela, kÀrna ur och finhacka paprikan. LÄt tonfisken rinna av och dela den i mindre bitar.

3
Blanda lök, paprika, majonnÀs och yoghurt i en bunke. VÀnd ner tonfisken.

4
Strimla gurkan. Dela tomaterna.

5
LÀgg de mikrobakade potatisarna pÄ en plÄt med bakplÄtspapper och baka dem i mitten av ugnen ca 5 minuter.

6
Toppa med tonfiskröran. LÀgg pÄ ost och gratinera i mitten av ugnen cirka 3 minuter.

7
Toppa med strimlad saltgurka. Peppra. Servera med cocktailtomater och örter.