Du behöver

  • 50 g margarin eller smör
  • 1.25 dl mjölk
  • 2 st ägg
  • 2 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • citronskal rivet skal
  • 1 msk citronsaft

Glasyr:

4 dl florsocker
1 msk citronsaft
1 msk vatten

Gör så här

1
Sätt på ugnen på 175 grader.

2
Smörj och bröa en form. Smält matfettet och häll i mjölken. Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt mjölkblandningen, vaniljsocker och citron. Rör till sist ner vetemjölet blandat med bakpulvret. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 35-40 minuter. Låt kakan svalna innan det stjälps upp.

3
Gör glasyren under tiden som kakan svalnar. Blanda florsocker med vatten och saften från pressad citron och ringla sedan över den svala sockerkakan. Dekorera med lite rivet citronskal.