Du behöver

  • 300 g vit choklad
  • 1 st lime
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 tsk honung
  • 25 g smör rumstempererat
  • florsocker att pudra över

Gör så här

1
Hacka chokladen fint. Tvätta limen noga, finriv det yttersta gröna skalet av limen och pressa ur en matsked saft.

2
Koka upp creme fraiche och honung i en lite kastrull. Ta av från värmen och häll i chokladen. Rör tills den smält helt. Rör ner smöret i bitar tills det smält och tillsätt sedan lime­skal och limesaft.

3
Låt tryffeln sätta sig en stund i rumstemperatur och häll sedan över den i spritspåse med stjärnmunstycke. Ställ upp ischokladformar i aluminium på en bricka. En fuktig trasa under förhindrar att de glider.

4
När tryffeln är lagom fast att spritsas, spritsa fina toppar i formarna. Låt stelna i kylskåp.

5
Förvara tryffeln i lufttät burk i kylskåpet. Pudra över lite florsocker vid servering


Kommentar:
Tips! Det går lika bra att rulla kulor av tryffelsmeten, låt den då stelna i kylskåp, och rulla kulorna i florsocker.