Du behöver

  • 200 g mörk choklad cirka 55
  • ingefära ca 40 g färsk
  • 1 dl vispgrädde
  • 0.5 msk honung
  • 1 krm salt
  • 25 g smör rumstempererat
  • kakao ca 2 msk

Gör så här

1
Hacka chokladen fint. Skala och riv ingefäran fint och pressa saften ur rivet ner i en skål, mät upp cirka 1 msk inge­färssaft.

2
Koka upp grädde, honung och salt i en kastrull, ta av från plattan och häll i chokladen. Rör tills den smält. Tillsätt smöret skuret i tärningar och rör tills det smälter. Rör ner ingefärssaften.

3
Klä en rektangulär liten form, cirka 12 x 17 centimeter, med plastfolie och häll i choklad­smeten. Ställ att stelna i kylskåp.

4
Häll upp kakao på ett fat. Skär den stelnade tryffeln i kuber, cirka 2 x 2 centimeter, och rulla dem i kakaon. Ta gärna hjälp av en liten sked.

5
Förvara tryffeln i kylskåp i burk med lock.­