Du behöver

  • 3 st ägg
  • 180 g farinsocker
  • 75 g smör
  • 55 g maizena
  • 50 g majsmjöl
  • 40 g mandelmjöl
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 1 tsk fiberhusk
  • 1 msk vaniljsocker
  • 50 g mjölk
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk ingefära
  • 2 tsk kardemumma
  • 1 krm nejlika
  • smör till formen

Gör så här

1
Värm ugnen till 200 grader.

2
Vispa ägg och farinsocker pösigt med elvisp, det tar ca 5 minuter.

3
Smält smöret.

4
Vispa ner samtliga ingredienser i ägg- och sockerblandningen, inklusive smöret.

5
Häll smeten i en smord sockerkaksform och grädda i ca 40 minuter.

6
Låt kakan svalna.


Kommentar:
Receptet kommer ifrån Jessica Frejs och Maria Blohms bok “Nytt fikabröd”.