Du behöver

  • 2 st fänkålsstånd
  • salt
  • olja att pensla med
  • 600 g fiskfilé till exempel lax och torsk
  • 1 kg småpotatis kokt
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 msk flingsalt
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 st citron saften (cirka 4 msk) och det yttersta finrivna skalet
  • peppar
  • 1.5 dl västerbottensost riven

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader. Skär fänkålen i små klyftor och skär bort den grova rotstocken. Skär de gröna stjälkarna i tunna skivor. Spara eventuella fänkålsvippor.

2
Koka i lättsaltat vatten i cirka 5–10 minuter, tills fänkålen börjar bli mjuk. Låt rinna av.

3
Pensla fyra stora folieark med olja mitt på. Torka av fisken med hushållspapper och skär den och potatisen i munsbitar.

4
Fördela potatis, lax och avrunnen fänkål på foliearken och toppa med hälften av fänkålsvipporna.

5
Skala vitlöken och mortla den med flingsalt till en smet. Blandas med olivolja och rör till sist i citronsaft.

6
Fördela dressingen med en sked i fiskpaketen. Salta och peppra lätt och strö över västerbottensost. Förslut folien till fyra paket och lägg i en långpanna.

7
Baka paketen i 15–20 minuter tills fisken precis är klar och osten börjat smälta. Öppna och toppa med rivet citronskal och resten av fänkålsvipporna. Servera genast.