Du behöver

  • 3 st ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • 0.75 dl potatismjöl
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver

Fyllning:

125 g smör
1.5 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
0.5 st apelsin det yttersta finrivna skalet
4 msk apelsinskal syltade

Gör så här

1
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda potatismjöl, kakao och bakpulver. Sikta ner blandningen i äggsmeten. Rör om försiktigt.

2
Häll smeten i en långpanna, 30 x 40 centimeter, klädd med välsmort bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 250 grader, cirka 5 minuter. Stjälp upp kakan på sockrat smörgåspapper. Låt den kallna under långpannan.

3
Rör smöret till fyllningen poröst med flor- och vaniljsocker. Smaksätt krämen med apelsinskal. Bred fyllningen på kakan och rulla ihop den. Förvara kakan kallt tills den ska serveras.


Kommentar:
Receptet och bilden kommer från boken “Birgittas bästa – favoritrecepten till svenska fikat (Lind&Co)