Du behöver

  • 4 dl vetemjöl
  • 0.75 dl kakao
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 200 g smör kylskåpskallt
  • 0.5 dl jordgubbssylt till fyllning

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader. Ställ upp ungefär 30 små pappersformar på två plåtar.

2
Mät upp alla de torra ingredienserna i en bunke och tillsätt det kalla smöret i mindre bitar. Finfördela smöret i mjölblandningen med fingertopparna och nyp snabbt ihop till en smidig deg. Det går även bra att köra ihop degen i en matberedare.

3
Forma degen till två rullar och skär rullarna i små bitar. Lägg bitarna i pappersformarna.

4
Gör en grop i varje kaka med fingret och lägg i en liten klick sylt. Grädda kakorna i mitten av ugnen i 200 grader i cirka 12 minuter. Låt svalna.

5
Chokladgrottorna håller en vecka i en burk i rumstemperatur eller tre månader i frysen.