Du behöver

  • 200 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 dl mjöl
  • 10 st dumlekola eller liknande kolor
  • 20 st noblessechokladplattor
  • Aluminumformar lite större än chokladplattorna

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda smör, socker, bakpulver och mjöl till en deg. Dela den i 20 bitar. Rulla varje bit till en boll och lägg i aluminiumformarna. Halvera kolorna och tryck ner en halv kola i varje degboll.

2
Grädda strax under mitten av ugnen i 12 minuter.

3
Ta ut kakorna ut ugnen och lägg genast på en chokladplatta på varje kaka medan de fortfarande är varma.

4
Låt svalna före servering.


Kommentar:
Det här är verkligen ett enkelt recept som ger ett fint resultat. Kolorna ger en lite seg och god smak åt kakorna och noblesseplattorna har perfekt storlek för att göra kakorna till riktiga kondisbitar. Perfekt till kaffegäster.
Malin Ottosson, Icakurirens matredaktion