Du behöver

  • smör till formen
  • kokosflingor till formen
  • 100 g smör
  • 100 g vit choklad i bitar
  • 2 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 st ägg
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 2 dl hallon frysta
  • 25 g choklad till dekorering

Gör så här

1
Smörj en form (ca 24 cm) med löstagbar botten och “bröa” med kokos. Smält smöret i en kastrull. Ta sedan kastrullen från värmen och tillsätt den vita chokladen. Rör tills chokladen löst sig.

2
Häll över smörsmeten i en bunke och rör ner socker, vaniljsocker och äggen, ett i taget. Rör till sist i vetemjölet. Bred ut smeten i formen, peta ner rikligt med hallon. Grädda i ugnens mitt i 25–35 minuter i 200 grader, beroende på hur kladdig du vill ha kakan.

3
Efter att kakan svalnat kan den garneras med vit choklad.

4
Smält då vit choklad i mikron. Doppa en tesked i chokladen och gör snabbt långa tunna streck över kakan.


Kommentar:
Det här är ett läsarrecept, provlagat av Icakuriren.
Så här tyckte Malin Ottosson på matredaktionen om receptet:
“Väldigt sött och väldigt gott. Om man gör ränder av vit choklad på toppen så får kakan tårtlyxig känsla.”