Du behöver

  • 175 g smör mjukt
  • 3 dl socker
  • 150 g blandade nötter t ex hasselnötter, skållad mandel, valnötter, grovhackade
  • 4.5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 msk kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 st ägg
  • 87.5 g choklad mörk 70 %, grovt hackad

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader. Rör smör och socker pösigt. Blanda nötter, vetemjöl, bakpulver, kakao och vaniljsocker och rör ner det i smörblandningen tillsammans med ägg och chokladhack. Tryck ihop till en deg och dela i fyra delar.

2
Rulla ut till fyra längder som läggs på papprad plåt och plattas till, grädda mitt i ugnen i 15–18 minuter.

3
Ta ut plåten och skär längderna i bitar, gärna lite diagonalt så blir det fina skorpor. Sära lite på skorporna. Stäng av ugnen och ställ in plåten igen i minst 5 minuter så att de torkar.

4
Förvara skorporna i glasburk.


Kommentar:
Detta är ett läsarrecept av Pia Gunnarsson som har provbakats av Icakuriren.