Du behöver
- 175 g smör mjukt
- 3 dl socker
- 150 g blandade nötter t ex hasselnötter, skållad mandel, valnötter, grovhackade
- 4.5 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 3 msk kakao
- 1 msk vaniljsocker
- 1 st ägg
- 87.5 g choklad mörk 70 %, grovt hackad
Gör så här
1
Sätt ugnen på 200 grader. Rör smör och socker pösigt. Blanda nötter, vetemjöl, bakpulver, kakao och vaniljsocker och rör ner det i smörblandningen tillsammans med ägg och chokladhack. Tryck ihop till en deg och dela i fyra delar.
2
Rulla ut till fyra längder som läggs på papprad plåt och plattas till, grädda mitt i ugnen i 15–18 minuter.
3
Ta ut plåten och skär längderna i bitar, gärna lite diagonalt så blir det fina skorpor. Sära lite på skorporna. Stäng av ugnen och ställ in plåten igen i minst 5 minuter så att de torkar.
4
Förvara skorporna i glasburk.
Detta är ett läsarrecept av Pia Gunnarsson som har provbakats av Icakuriren.