Du behöver

  • 1 st vitlöksklyfta
  • ingefära lite färsk
  • 1 st röd chili
  • 0.5 dl rapsolja neutral
  • 2 msk sesamolja
  • 0.5 dl japansk soja gärna den med mindre salt
  • 1 tsk honung
  • 1 st lime saften
  • 150 g haricots verts färska
  • 0.5 st granatäpple
  • 0.5 st knippe rädisor
  • 1 st gurka
  • 4 st kycklingfiléer gärna med skinn
  • smör och olja till stekning
  • 2 st hjärtsallad
  • 2 msk färsk mynta grovhackad

Gör så här

1
Börja med dressingen.Skala och finriv vitlök och ingefära. Kärna ur och finhacka chilin. Rör ihop vitlök, ingefära och chili med olja, sesamolja, soja, honung och limesaft.

2
Förväll bönorna i cirka 2 minuter. Pilla ur granatäppelkärnorna, skiva rädisorna. Skala gurkan lite slarvigt och skär den i små bitar. Stek kycklingfiléerna runt om i smör och olja i 15–20 minuter på medelvärme tills de är genomstekta.

3
Plocka salladsblad och bryt i mindre bitar. Lägg ut på ett fat och fördela bönor och gurka på. Ringla över lite av dressingen.

4
Skiva den varma kycklingen och lägg upp på salladen. Strö över granatäpple, rädisor och mynta. Ringla över lite dressing och servera resten vid sidan av.