Du behöver
- 500 g potatis mjölig sort
- 1 msk persilja finhackad
- 1 dl mjölk
- 50 g smör
- salt och peppar
- 500 g strömmingsfilé
- 3 msk olivolja
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- vinägrett
- 0.5 dl olivolja
- 2 msk örter t ex persilja
- 1 tsk dijonsenap
- 1 st citron
- 1 msk kapris
- 1 st körsbärstomater (250 g)
Gör så här
1
Sätt ugnen på 200 grader.
2
Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka mjuk i lättsaltat vatten. Mosa potatisen och blanda med persilja, mjölk och smör. Smaka av med salt och peppar.
3
Klipp bort ryggfenan på strömmingen. Smörj en ugnsplåt med 1 msk olivolja. Lägg ut strömmingen med skinnsidan nedåt. Skala och skiva vitlöken tunt. Strö vitlök över fisken och krydda med salt och peppar. Ringla över några matskedar olivolja. Baka högt upp i ugnen i cirka 3–5 minuter tills fisken är klar.
4
Blanda 1/2 dl olivolja med örter och dijonsenap. Riv det yttersta gula skalet från hälften av citronen och pressa ner saften i oljan. Blanda och rör ner kapris. Dela tomaterna i mindre bitar. Ringla dressingen över fisken och
5
servera med tomater och moset.