Du behöver

  • 1 st lök stor gul
  • 0.5 dl ströbröd
  • 1 dl kaffegrädde
  • smör till stekning
  • 350 g nötfärs
  • 250 g kalvfärs
  • 200 g fläskfärs
  • 2 st ägg
  • 1 tsk farinsocker
  • 2 krm kryddpeppar
  • 0.5 tsk timjan smulad och torkad
  • salt ca 2 tsk
  • vitpeppar

Gör så här

1
Skala och halvera löken. Finriv den ena halvan och finhacka den andra. Häll ströbröd och kaffegrädde i en bunke, låt svälla en stund.

2
Fräs den finhackade löken mjuk och genomskinlig i lite av smöret i en panna utan att den får färg. Lägg över i bunken med ströbröd tillsammans med riven lök.

3
Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta ihop till en jämn, slät färs. Stek en liten provbulle för att smaka av sälta och kryddning.

4
Rulla köttbullar och lägg på en fuktig skärbräda. Stek köttbullarna runt om i smör i en panna i cirka 8 minuter. Låt svalna.