Du behöver
- 1 st lök stor gul
- 0.5 dl ströbröd
- 1 dl kaffegrädde
- smör till stekning
- 350 g nötfärs
- 250 g kalvfärs
- 200 g fläskfärs
- 2 st ägg
- 1 tsk farinsocker
- 2 krm kryddpeppar
- 0.5 tsk timjan smulad och torkad
- salt ca 2 tsk
- vitpeppar
Gör så här
1
Skala och halvera löken. Finriv den ena halvan och finhacka den andra. Häll ströbröd och kaffegrädde i en bunke, låt svälla en stund.
2
Fräs den finhackade löken mjuk och genomskinlig i lite av smöret i en panna utan att den får färg. Lägg över i bunken med ströbröd tillsammans med riven lök.
3
Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta ihop till en jämn, slät färs. Stek en liten provbulle för att smaka av sälta och kryddning.
4
Rulla köttbullar och lägg på en fuktig skärbräda. Stek köttbullarna runt om i smör i en panna i cirka 8 minuter. Låt svalna.