Du behöver
- 250 g cocktailtomater pÄ kvist
- olivolja
- salt
- 6 st kalvinnanlÄr stora lövbiffstunna skivor av
- svartpeppar
- 15 st pancetta tunna skivor
- 1 cm ost skuren i 6 stavar
- salviablad och
- steksnöre
- 3.5 msk olivolja
- 1 dl vin gÀrna marsala
Till servering
krÀmig potatisgalette, recept nedan
Gör sÄ hÀr
1
SĂ€tt ugnen pĂ„ 200 grader. Klipp tomatkvistarna i mindre bitar. LĂ€gg tomaterna pĂ„ ett ugnssĂ€kert fat med bakplĂ„tspapper. Ringla över 1â2 matskedar olivolja. Salta. Hit kan tomaterna förberedas.
2
Rosta i mitten av ugnen cirka 15 minuter.
3
Gör ruladerna under tiden. LĂ€gg köttskivorna bredvid varandra pĂ„ en skĂ€rbrĂ€da. Peppra dem pĂ„ ena sidan. LĂ€gg 2 skivor pancetta, 1 oststav och 2â3 salviablad pĂ„ varje köttskiva. Rulla ihop, ej för hĂ„rt.
4
Toppa varje rulad med 1/2 skiva pancetta och 2â3 salviablad eller 1 rosmarinkvist och bind ihop med steksnöre. Hit kan ruladerna förberedas.
5
Hetta upp oljan i en stekpanna. Bryn ruladerna runt om pĂ„ medelstark vĂ€rme, gĂ€rna i tvĂ„ omgĂ„ngar. Efterstek under lock cirka 5 minuter, eller tills de Ă€r precis genomstekta. LĂ€gg upp ruladerna och tomaterna pĂ„ ett serveringsfat. HĂ€ll vinet i stekpannan. Sjud 2â3 minuter. Smaka av skyn och ringla den över ruladerna. Peppra.