Du behöver

  • 250 g cocktailtomater pĂ„ kvist
  • olivolja
  • salt
  • 6 st kalvinnanlĂ„r stora lövbiffstunna skivor av
  • svartpeppar
  • 15 st pancetta tunna skivor
  • 1 cm ost skuren i 6 stavar
  • salviablad och
  • steksnöre
  • 3.5 msk olivolja
  • 1 dl vin gĂ€rna marsala

Till servering

krÀmig potatisgalette, recept nedan

Gör sÄ hÀr

1
SĂ€tt ugnen pĂ„ 200 grader. Klipp tomatkvistarna i mindre bitar. LĂ€gg tomaterna pĂ„ ett ugnssĂ€kert fat med bakplĂ„tspapper. Ringla över 1–2 matskedar olivolja. Salta. Hit kan tomaterna förberedas.

2
Rosta i mitten av ugnen cirka 15 minuter.

3
Gör ruladerna under tiden. LĂ€gg köttskivorna bredvid varandra pĂ„ en skĂ€rbrĂ€da. Peppra dem pĂ„ ena sidan. LĂ€gg 2 skivor pancetta, 1 oststav och 2–3 salviablad pĂ„ varje köttskiva. Rulla ihop, ej för hĂ„rt.

4
Toppa varje rulad med 1/2 skiva pancetta och 2–3 salviablad eller 1 rosmarinkvist och bind ihop med steksnöre. Hit kan ruladerna förberedas.

5
Hetta upp oljan i en stekpanna. Bryn ruladerna runt om pĂ„ medelstark vĂ€rme, gĂ€rna i tvĂ„ omgĂ„ngar. Efterstek under lock cirka 5 minuter, eller tills de Ă€r precis genomstekta. LĂ€gg upp ruladerna och tomaterna pĂ„ ett serveringsfat. HĂ€ll vinet i stekpannan. Sjud 2–3 minuter. Smaka av skyn och ringla den över ruladerna. Peppra.