Du behöver

  • 4 prt pasta
  • 300 g salsiccia färsk
  • olivolja till stekning
  • 2 st vitlök finhackade
  • 1 st röd chilifrukt urkärnad
  • 1 dl vitt vin
  • 1 st körsbärstomater à 400 g
  • 0.5 st grillad paprika på burk (ca 100 g)
  • 1 st kruka basilika bladen
  • salt svartpeppar

Gör så här

1
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

2
Dra skinnet av korven och finfördela korvköttet. Stek det i lite olja i en het stekpanna tills det är genomstekt. Tillsätt vitlök och chili och stek ytterligare ett par minuter. Häll över vinet och låt koka in. Tillsätt tomaterna med sitt spad och den grillade paprikan.

3
Låt såsen koka ihop cirka 10 minuter. Späd med vatten om den blir för torr.

4
Vänd ner basilikabladen och smaka av med salt, peppar och socker.

5
Vänd ner såsen i den nykokta pastan och servera genast.