Du behöver
- mandel cirka 60 g hel skållad
- 1.5 st gula lökar
- olivolja till stekning
- 2 st rosmarinkvistar
- salt svartpeppar
- 1 l svamp färsk
- 11 st körsbärstomater gula
- 4 dl vatten
- 5 dl mjölk
- 1 st grönsaksbuljong tärning
- 2.5 st kajennpeppar duttar
- 3 dl polenta
- 1 dl ost riven lagrad
- flingsalt
Gör så här
1
Låt mandeln få lite färg i torr, het stekpanna, ta upp.
2
Halvera och grovtärna löken, stek på knapp medelvärme i lite olja med rosmarinkvist minst 5 minuter. Salta och peppra, ta upp.
3
Ansa och dela svampen under tiden. Stek den i olja med ny rosmarin, smaksätt. Blanda i lök och mandel, ta upp. Stek slutligen halverade tomater i olja på högsta värme, salta och peppra. Blanda med svampen.
4
Koka samtidigt upp vatten, mjölk och buljong med kajenn, vispa i grynen och sänk till svag värme. Låt småkoka under tät omrörning 7–8 minuter. Rör i osten, så att den smälter. Polentan ska bli porös och något rinnig, tillsätt annars mera vatten.
5
Servera med flingsalt.