Du behöver

  • 1 (ca 1 kg) butternutpumpa
  • 1 purjolök
  • 1 röd chili
  • 1 burk (410 g) matvete, avrunnet
  • 300 g quornfärs
  • 2 msk olivolja
  • saften av 1 citron
  • salt och peppar
  • Till servering
  • sweet chilisås

Gör så här

1
Sätt ugnen på 225 grader. Skär bort skalet från pumpan. Halvera och skrapa ur fröna.

2
Skär pumpan i cirka 2 x 2 cm stora bitar. Lägg i en långpanna, tillsätt gärna även fröna.

3
Ansa och skiva purjon tunt. Halvera, kärna ur och finstrimla chilin. Lägg i långpannan med quorn.

4
Vänd runt allt väl med olja, citronsaft, salt och peppar.

5
Baka i mitten av ugnen i cirka 15 minuter tills det har fått fin färg och pumpan känns mjuk.

6
Vänd ner matvete och ställ in i ugnen i cirka 5 minuter på eftervärmen. Servera direkt från plåten, med sweet chilisås till.