Du behöver
- 1 (ca 1 kg) butternutpumpa
- 1 purjolök
- 1 röd chili
- 1 burk (410 g) matvete, avrunnet
- 300 g quornfärs
- 2 msk olivolja
- saften av 1 citron
- salt och peppar
- Till servering
- sweet chilisås
Gör så här
1
Sätt ugnen på 225 grader. Skär bort skalet från pumpan. Halvera och skrapa ur fröna.
2
Skär pumpan i cirka 2 x 2 cm stora bitar. Lägg i en långpanna, tillsätt gärna även fröna.
3
Ansa och skiva purjon tunt. Halvera, kärna ur och finstrimla chilin. Lägg i långpannan med quorn.
4
Vänd runt allt väl med olja, citronsaft, salt och peppar.
5
Baka i mitten av ugnen i cirka 15 minuter tills det har fått fin färg och pumpan känns mjuk.
6
Vänd ner matvete och ställ in i ugnen i cirka 5 minuter på eftervärmen. Servera direkt från plåten, med sweet chilisås till.