Du behöver
- 4 prt ris gärna fullkornsris
- 2 st kidneybönor burkar ätfärdiga
- olja att fritera i
- 1 st liten gul lök
- 2 st vitlök klyftor
- 1.5 dl chilisås
- salt, svartpeppar
- tabasco
- 2 st squash medelstora
- 1 pkt tempuramix
- 0.5 dl vetemjöl
- solrosskott till pynt
Gör så här
1
1: Koka riset efter paketets anvisning. Skölj bönorna väl och blanda i dem. Hetta upp cirka 5 cm friteringsolja till 180 grader i tjockbottnad kastrull (eller fritös). Ha stort lock till hands, stäng av spisfläkten.
2
2: Riv skalad lök och vitlök fint, blanda i chilisåsen tillsammans med ett par kryddmått salt, nymalen peppar och en aning tabasco.
3
3: Tvätta och halvera squasherna, skiva grovt. Vispa ihop tempuramixen med vatten, smaksätt med ett par droppar tabasco. Vänd squashen i mjöl, sedan i tempurasmet. Fritera ett par bitar i taget ett par minuter på varje sida. Ta upp och låt rinna av på kökspapper.
Näringsvärde:
Kcal 567, Fett 22 g, Kolhydrater 67 g, Fibrer 9 g