Du behöver

  • 4 prt ris gärna fullkornsris
  • 2 st kidneybönor burkar ätfärdiga
  • olja att fritera i
  • 1 st liten gul lök
  • 2 st vitlök klyftor
  • 1.5 dl chilisås
  • salt, svartpeppar
  • tabasco
  • 2 st squash medelstora
  • 1 pkt tempuramix
  • 0.5 dl vetemjöl
  • solrosskott till pynt

Gör så här

1
1: Koka riset efter paketets anvisning. Skölj bönorna väl och blanda i dem. Hetta upp cirka 5 cm friteringsolja till 180 grader i tjockbottnad kastrull (eller fritös). Ha stort lock till hands, stäng av spisfläkten.

2
2: Riv skalad lök och vitlök fint, blanda i chilisåsen tillsammans med ett par kryddmått salt, nymalen peppar och en aning tabasco.

3
3: Tvätta och halvera squasherna, skiva grovt. Vispa ihop tempuramixen med vatten, smaksätt med ett par droppar tabasco. Vänd squashen i mjöl, sedan i tempura­smet. Fritera ett par bitar i taget ett par minuter på varje sida. Ta upp och låt rinna av på kökspapper.


Kommentar:
Näringsvärde:
Kcal 567, Fett 22 g, Kolhydrater 67 g, Fibrer 9 g