Du behöver
- 1 msk (solros)olja
- 2 röda eller gula paprikor
- 4 bitar tunnbröd
- 200 g kesella
- ca 1 msk wasabi eller pepparrot
- 1/2 dl finstrimlad persilja
- 3/4 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
- 4 salladsblad
- 4 portionsbitar
- (à 120 g) laxfilé
- chiliflakes
- rivet skal av 1 lime
Gör så här
1
Fram med stekjärnet! Värm det medelhett med lite av oljan och stek filéer av paprika till fin färg, 5 minuter på varje sida. Lägg ett tunnbröd på varje tallrik (eller foliesjok, för utflykt). Låt svalna lite.
2
Smaksätt kesellan med wasabi, persilja, salt och peppar. Bred tjockt på bröden i en bred mittsträng, på höjden som brödet ska rullas. Lägg sallad på varje bröd, och paprikabitar.
3
Skär gärna bort det gråbruna fiskköttet längs rygglinjen på fisken. Strö på chili och rivet limeskal, salta och peppra. Stek på medelvärme i resten av oljan, omkring 4 minuter på varje sida. Lägg i bröden, rulla samman.
Näringsvärde
Kcal 503
Fett 23 g
Kolhydrater 37 g
Fibrer 3 g