Du behöver

  • 6 medelstora kokta färskpotatisar
  • 1 knipplök eller 1/2 gul lök
  • olivolja till stekning
  • salt, nymalen svartpeppar
  • 6 ägg
  • Topping
  • 200 g stark chorizo, skivad
  • 1 gul paprika, urkärnad, i bitar
  • ca 150 g babyspenat, sköljd

Gör så här

1
Skiva potatisen och skala och skiva löken.

2
Stek löken mjuk i olja i medelhet panna. Den ska inte ta färg. Tillsätt potatisen och stek ytterligare några minuter. Salta och peppra. Vispa äggen lätt och slå dem över potatisen i pannan. Stek tills ägget börjar stanna, vänd sedan med hjälp av en stor tallrik och stek ytterligare ett par minuter.

3
Stek under tiden den skivade korven till fin färg i het panna, tillsätt paprikan och stek ett par minuter och rör till sist i spenaten, som bara ska slakna i pannan. Smaka av.

4
Skär tortillan i tårtbitar och servera med det kryddiga korvfräset.