Du behöver
- 2 1/2 dl havregryn
- 275 g rumstempererat smör
- 2 dl råsocker
- 4 dl siktat dinkelmjöl
- 1/2 tsk salt
- 2 msk råsocker
- 1,5 msk vaniljsocker
Gör så här
1
Sätt ugnen på 150 grader. Mixa havregrynen till smulor i en matberedare.
2
Vispa smör och socker väl i en bunke. Rör ner havresmulor, dinkelsikt och salt och arbeta ihop till en tjock deg.
3
Tryck ut degen väl i en bakplåtspappersklädd form, cirka 25 x 35 cm. Nagga kakan väl med en gaffel. Strö över sockret.
4
Baka kakan i mitten av ugnen i 35-40 minuter tills den är guldbrun. Låt svalna lite. Lyft sedan försiktigt över den på ett galler att svalna helt. Skär i bitar.
Tips! Vill du göra något extra med kakorna hacka 200 g mjölk- eller mörk choklad och tillsätt på slutet.