Du behöver

  • 2 1/2 dl havregryn
  • 275 g rumstempererat smör
  • 2 dl råsocker
  • 4 dl siktat dinkelmjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 2 msk råsocker
  • 1,5 msk vaniljsocker

Gör så här

1
Sätt ugnen på 150 grader. Mixa havregrynen till smulor i en matberedare.

2
Vispa smör och socker väl i en bunke. Rör ner havresmulor, dinkelsikt och salt och arbeta ihop till en tjock deg.

3
Tryck ut degen väl i en bakplåtspappersklädd form, cirka 25 x 35 cm. Nagga kakan väl med en gaffel. Strö över sockret.

4
Baka kakan i mitten av ugnen i 35-40 minuter tills den är guldbrun. Låt svalna lite. Lyft sedan försiktigt över den på ett galler att svalna helt. Skär i bitar.


Kommentar:
Tips! Vill du göra något extra med kakorna hacka 200 g mjölk- eller mörk choklad och tillsätt på slutet.