Du behöver

  • 8 medelstora (kalla) kokta färsk­potatisar
  • 125 g matjessillfilé
  • 1 rödlök
  • 1/2 dl finskuren gräslök
  • 1/4 röd chili
  • 1 dl smetana eller fet creme fraiche
  • kapris

Gör så här

1
Låt matjessillen rinna av och hacka den, inte alltför fint, med vass kniv.

2
Skär rödlöken i tunna skivor till 8 fina serveringsringar.

3
Finskär gräslök, finhacka chili och blanda med sillhacket. Forma 4 runda kragar av dubbel aluminiumfolie, cirka 5 cm i diameter och lika höga. Olja insidan av folien och ställ varje krage i rödlöksring på assiett. Packa kragarna med sillblandningen. Lägg smetana och kapris, valfri storlek, i nästa lökring. Kyl till servering, då (rums)varm potatis läggs på och kragarna lyfts.