Du behöver
- 8 medelstora (kalla) kokta färskpotatisar
- 125 g matjessillfilé
- 1 rödlök
- 1/2 dl finskuren gräslök
- 1/4 röd chili
- 1 dl smetana eller fet creme fraiche
- kapris
Gör så här
1
Låt matjessillen rinna av och hacka den, inte alltför fint, med vass kniv.
2
Skär rödlöken i tunna skivor till 8 fina serveringsringar.
3
Finskär gräslök, finhacka chili och blanda med sillhacket. Forma 4 runda kragar av dubbel aluminiumfolie, cirka 5 cm i diameter och lika höga. Olja insidan av folien och ställ varje krage i rödlöksring på assiett. Packa kragarna med sillblandningen. Lägg smetana och kapris, valfri storlek, i nästa lökring. Kyl till servering, då (rums)varm potatis läggs på och kragarna lyfts.