Du behöver

  • 1 st äggula
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 tsk honung
  • 4 tsk dijonsenap
  • 4 tsk senap grovkornig
  • 2 dl rapsolja
  • salt, svartpeppar
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 st burk 5-minuterssill (450 g)

Gör så här

1
Vispa ihop ägg, vinäger, honung och senapssorterna med elvisp. Tillsätt rapsoljan lite i taget under vispning till en majonnäs.

2
Salta och peppra lätt.

3
Blanda majonnäsen med creme fraiche och vänd till sist ned sillen skuren i munsbitar.

4
Låt stå över natten så att smakerna blandas.

5
Sillen klarar sig cirka 5 dagar i kylskåp.


Kommentar:
Detta är ett av redaktionens bästa midsommarrecept från nr 25-27/2013. Det här receptet har Camilla Sarling bidragit med.