Du behöver

  • 4 skiva fläskkarré

Kryddrub:

1 msk svartpeppar nymalen
2 tsk chiliflakes
2 tsk timjan
2 tsk råsocker
1 tsk korianderfrön (eller malen koriander)
1 msk flingsalt

Tomater:

2.5 st tomater
1 dl hackade örter (t ex basilika, persilja och timjan eller oregano)
100 g fetaost fint smulad
svartpeppar nymalen

Potatisspett:

14 st färskpotatisar små kokta
olivolja
träspett blötlagda
salt

Tillbehör:

rucolasallad
Medelhavsyoghurt

Gör så här

1
Karré:

2
Lägg upp fläskkarréskivorna på en skärbräda. Blanda kryddorna till rubben och klappa in dem i köttet på båda sidor, låt ligga 20–30 minuter. Grilla dem cirka 5 minuter på varje sida, men var försiktig så de inte bränns.

3
Tomater:

4
Dela tomaterna tvärs över, blanda örter, ost och lite nymalen svartpeppar. Lägg tomaterna på grillen med snittytan nedåt i 1 1/2 minut. Vänd dem och lägg på ost- örtblandningen. Låt ligga på grillen så osten blir mjuk och smältig, tar 1–2 minuter.

5
Potatisspett:

6
Vänd potatisen i olivolja och trä upp på spett. Grilla dem varma och till fin färg. Servera till karrén, tomaterna och med rucola samt en klick yoghurt.