Du behöver
- 4 prt spaghetti (400 g)
 - 2 dl grädde
 - 70 g gräddädel
 - 2 dl crème fraîche
 - 1 dl riven ost
 - salt
 - peppar
 - 200 g spenat
 - 1 msk smör
 - 1 st vitlök finhackad
 
Gör så här
1
                Koka upp rikligt med saltat vatten till pastakoket.
            
2
                Häll upp grädden i en kastrull och smula i ädelosten, värm tills den smält, men utan att den kokar. Sila av mögelpartiklarna om du vill ha en vit fin sås, och häll tillbaka ostgrädden i kastrullen, tillsätt creme fraiche och riven ost och låt sjuda tills osten smält. Låt inte såsen koka hårt, då kan den skära sig. Smaka av med salt och peppar.
            
3
                Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
            
4
                Lägg spenaten i en skål och slå kokande vatten över den, slå av i durkslag och krama vätskan ur spenaten. Fräs den i smöret i en stekpanna ett par minuter och tillsätt vitlöken mot slutet. Smaka av med salt och peppar.
            
5
                Servera den nykokta pastan med ostsås och smörfräst spenat.
            

                            
                            
                            









                            
                            
                            
        
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            











                            
                            
                            







                            
                            
                            







