Du behöver
- 4 portioner bulgurvete, gärna fullkorn
 - 1 röd chilifrukt
 - 1 tärning (höns)buljong
 - 225 g haricots verts
 - 4 stora ägg
 - 3 burkar (à 100 g) tomatsardiner
 - cirka 16 småtomater
 - en näve storkapris
 - flingsalt, svartpeppar
 - timjan
 - rågbröd att bryta till
 
Gör så här
1
                Koka bulgur med skivad chili och hönsbuljong efter paketets anvisning. Låt ansade bönor ångkoka med ovanpå de sista 8 minuterna.
            
2
                Lägg äggen i kokande vatten och låt dem sjuda utan lock 5 minuter. Knäck skalen, spola i kallvatten och skala äggen. Äggulan blir krämig sås.
            
3
                Bena eventuellt ur sardinerna: Lyft försiktigt hela ena sidan med bordskniv, ta bort ryggraden och lägg ihop fisken igen.
            
4
                Fördela bulgur, bönor, tomater, kapris och ägg på portionstallrikar, flingsalta och svartpeppra över. Lägg på sardiner och timjan. Servera med bröd.
            

                            
                            
                            









                            
                            
                            
        
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            











                            
                            
                            







                            
                            
                            







