Du behöver

  • 1 fänkål
  • 2 morötter
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olja
  • ½ kuvert saffran
  • ½ dl vitt vin
  • 1 burk krossade tomater
  • 3 ½ dl grönsaksbuljong
  • 1 burk, ca 240 g, stora vita bönor
  • salt

Gör så här

1
1 Ansa fänkålen. Skär bort eventuella mörka bitar och stocken.

2
Skär i mindre bitar.

3

4
2 Slanta morötterna och hacka löken.

5

6
3 Hetta upp oljan. Lägg i fänkål, morötter och lök. Pudra över saffran. Låt fräsa på låg värme under omrörning cirka 5 minuter. Häll på vin, rör om. Tillsätt tomater och buljong. Låt puttra tills grönsakerna är al dente.

7

8
4 Häll i bönorna strax före servering. Smaka av med salt. Servera med aioli eller annan kall sås.


Kommentar:
Bönor innehåller fina proteiner, kostfiber och mineraler. Kolhydraterna är av den långsamma sorten och hjälper till att hålla mättnadskänslan lång tid.

154 KCAL PER PORTION
7 g protein, 5 g fett, 19 g kolhydrater