Du behöver
- 1 st rödkålshuvud (ca 800 g)
 - 1 msk olja
 - salt
 - 5 dl svartvinbärsmust
 - 1 dl skinkspad
 - 1 dl farinsocker
 - 2 msk rödvinsvinäger
 - 1 st lagerblad
 - 10 st svartpepparkorn krossade
 - 0.25 st chili torkad liten
 - 5 st stjärnanis
 - 100 g vinbär röda eller svarta, frysta
 
Gör så här
1
                Hyvla kålen riktigt fint, fräs i oljan med salt. Tillsätt alla ingredienser utom vinbären och sjud långsamt
            
2
                i cirka 2 timmar under lock. Kontrollera så att det inte kokar torrt. Fyll i så fall på med ½ deciliter vatten.
            
3
                Tillsätt vinbären på slutet och smaka av med vinäger, vinbärsmust eller socker så att sötman möter syran och att smaken är mustig.
            

                            
                            
                            









                            
                            
                            
        
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            











                            
                            
                            







                            
                            
                            








Tid cirka 2 timmar och 10 minuter.