Du behöver

  • 10 päron
  • vatten (så att det täcker päronen)
  • 1 msk citronsaft
  • 1 msk socker eller Stevia strö
  • 2 kanelstänger
  • 1 tsk kardemumma
  • CHOKLADKRÄM
  • 150 g mörk choklad
  • 3 msk sojamjölk

Gör så här

1
1 Skala päronen. Koka upp vattnet och rör i citronsaft, socker, kanel och kardeumma. Lägg i päronen och låt koka på svag värme i cirka 20 minuter. Känn på dem med en gaffel. De ska vara fasta men mjuka.

2

3
2 Smält chokladen i vattenbad. Rör i mjölken när chokladen är helt smält. Servera med de kokta päronen, eventuellt med en klick vispgrädde.


Kommentar:
Päron innehåller fibrer, mineraler, vitaminer och annat nyttigt som stärker immunförsvaret.

219 KCAL PER PORTION
8 g protein, 13 g fett, 17 g kolhydrater