Du behöver

  • 16 kokta havskräftor
  • 1 dl finhackad fänkål
  • 1 dl riven parmesanost till krämen + ½ dl till gratinering
  • 2 äggulor
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 dl matolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 1/2 dl blandade örter, hackade
  • (t ex dill, basilika, persilja)
  • 1 krm kajennpeppar, salt

Gör så här

1
Sätt ugnen på 250 grader, varmluft- och grilleffekt.

2
Halvera havskräftorna på längden. Mixa fänkål, parmesanost, äggulor och dijonsenap till en slät kräm. Tillsätt matoljan droppvis under konstant mixning tills krämen binder sig. Häll i örter, vitvinsvinäger, salt och kajennpeppar och mixa igen.

3
Lägg kräfthalvorna med köttsidan upp i en ugnssäker form och bred på ett rejält lager kräm på varje. Strö över parmesanost och gratinera i cirka 5–8 minuter tills de får fin och gyllene färg. Servera direkt, gärna med ett surdegsbröd till.