Du behöver
- 12 st pilgrimsmusslor putsade
 - salt
 - svartpeppar nymald
 - 3 msk smör till stekning
 - 500 g jordärtskockor skalade
 - 1.5 dl vispgrädde
 - 0.5 dl mjölk
 - 2 msk crème fraîche
 - 2 msk smör
 - 1 nypa socker
 - salt
 - nymald vitpeppar
 - 1 dl honung
 - 1 dl vitt vin
 - 2 msk vitvinsvinäger
 - 0.5 st gul lök skivad
 - 2 st vitlöksklyftor finhackade
 - 200 g kantareller rensade
 - timjanblad till garnering
 
Gör så här
1
                Koka upp honung, vitt vin, vitvinsvinäger, lök och vitlök tills det skummar.
            
2
                Tillsätt kantarellerna och sjud på svag värme i cirka 10 minuter. Låt svalna och ställ kallt i kylskåp.
            
3
                Skär jordärtskockorna i bitar om tre centimeter och koka dem mjuka i lättsaltat vatten.
            
4
                Häll av vattnet och låt ånga av. Tillsätt grädde, mjölk, creme fraiche och smör, mixa till en slät puré. Smaka av med socker, salt och nymald vitpeppar.
            
5
                Strax före servering – salta och peppra pilgrimsmusslorna.
            
6
                Hetta upp en stekpanna med smör och halstra musslorna cirka en minut på varje sida. Ös dem med smöret hela tiden för att få bästa resultat.
            
7
                Lägg upp tre pilgrimsmusslor på varje tallrik med en sked puré vid sidan av. Garnera med kantarellerna och timjanblad.
            

                            
                            
                            









                            
                            
                            
        
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            











                            
                            
                            







                            
                            
                            







