Du behöver

  • 3 dl vatten
  • 1 msk rapsolja
  • 1/2 tärning grönsaksbuljong
  • 3 dl couscous
  • 250 g brysselkål, färsk eller frusen
  • 2 rödlökar
  • 2 msk rapsolja
  • 2 avokado
  • 2 msk färskpressad citron
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 1/2 dl valnötter, grovt hackade

Gör så här

1
1. Koka upp vattnet, tillsätt 1 matsked rapsolja och buljongtärning.

2
2. Rör ner couscousgrynen i vattnet och låt koka upp. Dra kastrullen från plattan och låt grynen svälla under lock.

3
3. Dela brysselkålen i kvartar och skär rödlöken i klyftor. Hetta upp en stekpanna och fräs grönsakerna i oljan tills de mjuknat något men fortfarande har kvar sin krispighet.

4
4. Dela avokadofrukterna och ta bort skal och kärnor. Skär fruktköttet i bitar och pressa över citron.

5
5 Blanda couscousen med grönsakerna, smaksätt med salt och peppar och strö över grovhackade valnötter.


Kommentar:
402 KCAL PER PORTION
E% 10 procent protein, 49 procent fett, 41 procent kolhydrater