Du behöver
- 3 dl vatten
- 1 msk rapsolja
- 1/2 tärning grönsaksbuljong
- 3 dl couscous
- 250 g brysselkål, färsk eller frusen
- 2 rödlökar
- 2 msk rapsolja
- 2 avokado
- 2 msk färskpressad citron
- salt och nymalen svartpeppar
- 1/2 dl valnötter, grovt hackade
Gör så här
1
1. Koka upp vattnet, tillsätt 1 matsked rapsolja och buljongtärning.
2
2. Rör ner couscousgrynen i vattnet och låt koka upp. Dra kastrullen från plattan och låt grynen svälla under lock.
3
3. Dela brysselkålen i kvartar och skär rödlöken i klyftor. Hetta upp en stekpanna och fräs grönsakerna i oljan tills de mjuknat något men fortfarande har kvar sin krispighet.
4
4. Dela avokadofrukterna och ta bort skal och kärnor. Skär fruktköttet i bitar och pressa över citron.
5
5 Blanda couscousen med grönsakerna, smaksätt med salt och peppar och strö över grovhackade valnötter.
402 KCAL PER PORTION
E% 10 procent protein, 49 procent fett, 41 procent kolhydrater