Du behöver

  • 2 msk tandoorikrydda
  • 6–7 dl naturell yoghurt
  • salt
  • 400 g naturell tofu
  • 8–10 rejäla champinjoner
  • 2 gula lökar

Gör så här

1
1. Blanda krydda med yoghurt. Smaka av med salt.

2
2. Skär tofun i bitar. Ansa svampen. Skär löken i klyftor.

3
3. Låt allt ligga i tandoorimarinaden i några timmar, gärna över natten.

4
4. Trä upp tofu, svamp och lök på spett och stek cirka fem minuter på mellanvärme. Vrid spetten så att allt får fin färg.


Kommentar:
Tandoori passar utmärkt till tofu och grönsaker. Om den inte blir lika röd som på restaurang beror det på att de indiska krogköken använder matfärg.

Tofu är en massa gjord på sojabönor. Konsistensen är någonstans mellan halloumi och mozzarella. Tofu smakar nästan ingenting, men tar lätt upp smaker vid marinering. Det går också att köpa den färdigmarinerad eller rökt.

258 KCAL PER PORTION
E% 35 procent protein, 46 procent fett, 19 procent kolhydrater