Du behöver

  • 4 dl clementinjuice från färska clementiner
  • 10 st gelatinblad
  • 2.5 dl socker
  • 100 g glykos eller glykossirap
  • 0.5 tsk apelsinblomsvatten
  • 0.5 msk matolja för att smörja formen
  • 2 dl socker till garnering

Gör så här

1
Pressa clementinerna i en citruspress. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten.

2
Häll clementinsaften tillsammans med socker och glykos i en tjockbottnad kastrull. Blanda ordentligt och koka upp till 110 grader. Rör om då och då så att det inte bränner vid. Ställ åt sidan och låt svalna i några minuter.

3
Krama vattnet ur gelatinbladen och rör ner dem i den varma vätskan. Rör om ordentligt. Tillsätt apelsinblomsvattnet.

4
Smörj en långpanna (cirka

5
20 x 30 centimeter) med lite matolja och häll upp marmeladen. Låt stelna i rumstemperatur i minst

6
4 timmar.

7
Vält upp marmeladen på ett bakplåtspapper och skär den i fyrkanter. Lägg konfekten i en burk och förvara i kylskåpet.

8
Före servering: Häll socker i en djup tallrik och vänd runt bitarna