Du behöver

  • 4 medelstora tomater
  • 1 msk olivolja
  • 2 schalottenlökar, hackade
  • 1 liten gul paprika, hackad
  • 2 soltorkade tomater i olja, avrunna och hackade
  • havssalt
  • nymalen svartpeppar
  • 1/2 tsk torkad basilika eller 1 msk färsk
  • 40 g fetaost, hackad
  • 5 oliver, hackade

Gör så här

1
1. Skär av ett litet lock där skaftet suttit. Gröp ur innehållet och hacka de hårda bitarna i mitten. Lägg det i en skål.

2
2. Hetta upp olivoljan i en stekpanna och fräs lök, paprika och soltorkade tomater lätt.

3
3. Tillsätt tomathacket och låt vätskan koka in. Smaksätt med salt, peppar och basilika.

4
4. Blanda i ost och oliver när grönsakerna har svalnat något och fyll tomaterna med röran.

5
5. Gratinera i 225 graders ugnsvärme cirka 10–15 minuter.


Kommentar:
97 kcal per styck
E% 12 procent protein, 69 procent fett, 19 procent kolhydrater

FOTO THINKSTOCK