Du behöver
- 4 medelstora tomater
- 1 msk olivolja
- 2 schalottenlökar, hackade
- 1 liten gul paprika, hackad
- 2 soltorkade tomater i olja, avrunna och hackade
- havssalt
- nymalen svartpeppar
- 1/2 tsk torkad basilika eller 1 msk färsk
- 40 g fetaost, hackad
- 5 oliver, hackade
Gör så här
1
1. Skär av ett litet lock där skaftet suttit. Gröp ur innehållet och hacka de hårda bitarna i mitten. Lägg det i en skål.
2
2. Hetta upp olivoljan i en stekpanna och fräs lök, paprika och soltorkade tomater lätt.
3
3. Tillsätt tomathacket och låt vätskan koka in. Smaksätt med salt, peppar och basilika.
4
4. Blanda i ost och oliver när grönsakerna har svalnat något och fyll tomaterna med röran.
5
5. Gratinera i 225 graders ugnsvärme cirka 10–15 minuter.
97 kcal per styck
E% 12 procent protein, 69 procent fett, 19 procent kolhydrater
FOTO THINKSTOCK