Du behöver

  • 100 g mörk choklad
  • 125 g smör
  • 1/2 dl kaffe
  • 3 msk honung
  • 1 tsk kanel
  • 2 ägg
  • 1/2 tsk salt
  • 1 dl finkrossade
  • nötter
  • TILL FORMEN:
  • 1 msk smör, smält
  • 2 msk nötter, fint
  • hackade
  • TILL SERVERING:
  • 1 dl Kesella
  • några kvistar
  • citronmeliss

Gör så här

1
1. Sätt ugnen på 175 grader.

2
2. Lägg choklad och smör i skål. Lägg skålen i en kastrull med kokande vatten. Låt smälta. Blanda i kaffe, honung och kanel.

3
3. Vispa äggen hårt.

4
4. Rör ner chokladsmeten och saltet med de vispade äggen.

5
5. Smöra en form. Skaka ut de krossade nötterna så att de fastnar i smöret. Häll smeten i formen och baka i nedre delen av ugnen cirka 35 minuter. Du kan också hälla smeten i små muffinsformar, då blir tiden i ugnen cirka 20 minuter.

6
6. Servera med en klick Kesella på varje bit samt några blad citronmeliss.


Kommentar:
En härligt smakrik chokladkaka. Det räcker faktiskt med en liten bit för att stilla ett riktigt dessertsug.

324 KCAL PER PORTION
E% 7 procent protein, 75 procent fett, 19 procent kolhydrater