Du behöver
- 100 g mörk choklad
- 125 g smör
- 1/2 dl kaffe
- 3 msk honung
- 1 tsk kanel
- 2 ägg
- 1/2 tsk salt
- 1 dl finkrossade
- nötter
- TILL FORMEN:
- 1 msk smör, smält
- 2 msk nötter, fint
- hackade
- TILL SERVERING:
- 1 dl Kesella
- några kvistar
- citronmeliss
Gör så här
1
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2
2. Lägg choklad och smör i skål. Lägg skålen i en kastrull med kokande vatten. Låt smälta. Blanda i kaffe, honung och kanel.
3
3. Vispa äggen hårt.
4
4. Rör ner chokladsmeten och saltet med de vispade äggen.
5
5. Smöra en form. Skaka ut de krossade nötterna så att de fastnar i smöret. Häll smeten i formen och baka i nedre delen av ugnen cirka 35 minuter. Du kan också hälla smeten i små muffinsformar, då blir tiden i ugnen cirka 20 minuter.
6
6. Servera med en klick Kesella på varje bit samt några blad citronmeliss.
En härligt smakrik chokladkaka. Det räcker faktiskt med en liten bit för att stilla ett riktigt dessertsug.
324 KCAL PER PORTION
E% 7 procent protein, 75 procent fett, 19 procent kolhydrater