Du behöver
- PESTOSÅS
- 3 msk pinjenötter
- 5 dl färsk basilika
- 6 cl extra virgin olivolja
- 1 stor vitlöksklyfta
- 2 msk färskpressad citronsaft
- 3/4 tsk havssalt (efter smak)
- 1/2 tsk grovmalen svartpeppar
- 1 nypa cajennepeppar
- ”PASTA”
- 2 mellanstora zucchini, (cirka 9,5 dl strimlade)
- GARNERING
- 12 körsbärstomater
- 8 kalamataoliver ev 4 tsk pinjenötter
Gör så här
1
1. Strimla zucchinin tunt i halvcentimetertjocka strimlor, gärna med mandolin.
2
3
2. Rosta pinjenötterna i torr stekpanna på medelhög värme, tills de blir gyllenbruna.
4
5
3. Blanda pinjenötterna med basilika, olivolja, vitlök, citronsaft, salt och peppar i en mixer. Kör peston tills den blir len. Tillsätt lite extra olivolja om det blir för tjockt.
6
7
4. Blanda försiktigt “zucchininudlarna” och peston i en skål. Låt det stå i tio minuter så att zucchinin mjuknar.
8
9
5. Skär under tiden varje tomat i fyra delar. Kärna ur och dela oliverna.
10
11
6. Garnera och servera.
226 KCAL PER PORTION
E% 5 proc protein, 85 proc fett, 10 proc kolhydrater