Du behöver

  • PESTOSÅS
  • 3 msk pinjenötter
  • 5 dl färsk basilika
  • 6 cl extra virgin olivolja
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • 2 msk färskpressad citronsaft
  • 3/4 tsk havssalt (efter smak)
  • 1/2 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1 nypa cajennepeppar
  • ”PASTA”
  • 2 mellanstora zucchini, (cirka 9,5 dl strimlade)
  • GARNERING
  • 12 körsbärstomater
  • 8 kalamataoliver ev 4 tsk pinjenötter

Gör så här

1
1. Strimla zucchinin tunt i halvcentimetertjocka strimlor, gärna med mandolin.

2

3
2. Rosta pinjenötterna i torr stekpanna på medelhög värme, tills de blir gyllenbruna.

4

5
3. Blanda pinjenötterna med basilika, olivolja, vitlök, citronsaft, salt och peppar i en mixer. Kör peston tills den blir len. Tillsätt lite extra olivolja om det blir för tjockt.

6

7
4. Blanda försiktigt “zucchininudlarna” och peston i en skål. Låt det stå i tio minuter så att zucchinin mjuknar.

8

9
5. Skär under tiden varje tomat i fyra delar. Kärna ur och dela oliverna.

10

11
6. Garnera och servera.


Kommentar:
226 KCAL PER PORTION
E% 5 proc protein, 85 proc fett, 10 proc kolhydrater