Du behöver
- 150–200 g champinjoner
- 1 msk smör
- salt
- svartpeppar
- 1 ask (ca 200 g) finmalen, bredbar leverpastej
- 1–1 1/2 msk portvin
- 1/2 dl matlagningsgrädde
- 4 krustader (à ca ? dl)
- 1 granatäpple
Gör så här
1
                Ansa och finskiva svampen, stek till fin färg i smör på dryg medelvärme. Salta och peppra.
            
2
                Rör pastejen i bunke med vin och grädde, gaffel är bästa redskapet. Klicka eller spritsa i krustaderna strax före servering.
            
3
                Halvera, snitta och vräng granatäpplet så kärnorna lätt kan petas ur. Blanda dem med svampen, servera till pastejkrustaderna.
            
4
                Tips! Ersätt portvinet med sherry, madeira eller koncentrerad svartvinbärssaft. Ersätt krustaden med en snibb rostat bröd.
            

 
                             
                             
                            









 
                             
                             
                             
         
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                            











 
                             
                             
                            







 
                             
                             
                            






