Du behöver

  • 150–200 g champinjoner
  • 1 msk smör
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 ask (ca 200 g) finmalen, bredbar leverpastej
  • 1–1 1/2 msk portvin
  • 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 4 krustader (à ca ? dl)
  • 1 granatäpple

Gör så här

1
Ansa och finskiva svampen, stek till fin färg i smör på dryg medelvärme. Salta och peppra.

2
Rör pastejen i bunke med vin och grädde, gaffel är bästa redskapet. Klicka eller spritsa i krustaderna strax före servering.

3
Halvera, snitta och vräng granatäpplet så kärnorna lätt kan petas ur. Blanda dem med svampen, servera till pastejkrustaderna.

4
Tips! Ersätt portvinet med sherry, madeira eller koncentrerad svartvinbärssaft. Ersätt krustaden med en snibb rostat bröd.