Du behöver

  • PAJDEG
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 50 gr smör
  • 1 dl mini fraiche
  • FYLLNING
  • 1 tsk olivolja
  • 100 g fänkål, strimlad
  • 100 g sockerärtor
  • 100 g purjolök, skivad
  • 1 röd paprika, skivad
  • 10 cocktailtomater
  • 2 vitlöksklyftor, skivade
  • salt och svartpeppar
  • 30 g ädelost
  • 4 svarta oliver, delade
  • 50 g mangoldskott
  • SAFFRANSAIOLI
  • 1 dl yoghurt, naturell, eventuellt laktosfri
  • 0,5 pkt stött saffran
  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • salt och svartpeppar

Gör så här

1
1. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda ingredienserna till pajdegen. Tryck ut degen i en djup form med löstagbar botten. Grädda pajskalet 15 minuter tills den är helt klar.

2

3
2. Värm oljan i en panna. Bryn samtliga grönsaker i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

4

5
3. Blanda samman aiolin, smaksätt med salt och peppar.

6

7
4. Häll grönsakerna i pajskalet, fördela ädelost och oliver. Servera med sallad och aioli.


Kommentar:
ENERGI: 438 kcal per portion
E% 48 procent fett, 40 procent kolhydrater, 12 procent protein