Du behöver

  • 2 st rödingar eller regnbågslaxar, à 700 g
  • salt och peppar
  • smör
  • 600 g blomkål
  • 2 dl vispgrädde

Såsen

2 dl crème fraîche
30 g löjrom eller stenbitsrom
1 tsk citron nypressad
1 msk hackad dill
1 msk hackad gräslök
salt, svartpeppar

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader. Krydda fisken med salt och peppar på in- och utsida, lägg fisken i en smord, ugnsfast form och hyvla över rejält med smör. Baka fisken i cirka

2
20 minuter. När köttet släpper från benet är det klart.

3
Koka under tiden blomkålen mjuk i ett par minuter i saltat vatten. Slå bort vattnet och häll i grädden, koka upp och stavmixa till ett mos, salta och peppra.

4
Blanda ihop alla ingredienser till såsen. Servera till fisken tillsammans med blomkålsmoset och en blandad sallad med avokado.


Kommentar:
Ur kokboken “Ferry food” (Norstedts) av Björn Ferry och Cathrine Schück.