Du behöver
- ca 300 g tunna rostbiffsskivor av Àlg eller hjort
- 150 g spÀdd ÀlgfÀrs (se Àlgburgare)
- 1/2 röd chilifrukt, finhackad
- smör till stekning
- skogschampinjoner i 1/4-delar
- lingonsylt
Gör sÄ hÀr
1
Bered fÀrsen enligt anvisning pÄ Àlgburgare ovan, en tredjedel av ingredienserna rÀcker.
2
Platta till köttskivorna ytterligare med knytnÀven eller en köttklubba. Fördela fÀrsen pÄ skivorna och strö pÄ finhackad chili. SkÀr till skivorna i kvadrater och rulla ihop varje med fÀrssidan inÄt. FÀst med tandpetare, ruladnÄl eller bind om ett snöre.
3
Bryn ruladerna runt om i stekpanna, sÀnk vÀrmen, lÀgg pÄ lock och brÀsera ruladerna tills de Àr genomstekta, cirka 10 minuter. VÀnd dem en gÄng under tiden.
4
Servera ruladerna med skyn, nybrynta skogschampinjoner och lingonsylt.