Du behöver

  • 1 stor gul lök
  • 1 klyfta (ca 200 g) vitkål
  • 2 msk (oliv)olja eller smör
  • 400 g färska rödbetor
  • 1/2 rotselleri
  • 1 ª liter kokande vatten
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 2 lagerblad
  • 1–2 msk vinäger
  • aningen strösocker eller flytande honung
  • salt och svartpeppar
  • Garnering
  • 16–20 gnocchi
  • 1 msk klippt gräslök
  • 12 mini chorizo
  • ev smetana (sur grädde, kan ersättas med creme fraiche)

Gör så här

1
Skala och skiva löken tunt. Finstrimla vitkålen, gärna med osthyvel. Fräs lök och kål blanka i matfettet en kastrull.

2
Skala rödbetorna och sellerin. Finriv dem i matberedaren. Lägg dem i kastrullen med lök och kål. Häll på vatten och tillsätt buljongtärning och lagerblad. Koka tills strimlorna är mjuka, 15–20 minuter. Smaka av med vinäger, socker eller honung, salt och peppar.

3
Värm under tiden gnocchi med en bottenskyla vatten i en övertäckt skål i mikron. Häll bort vattnet och skaka runt med gräslök. Stek eller grilla korvarna. Trä dem på grillspett med gnocchi emellan.

4
Servera soppan med spetten liggande ovanpå skålen eller tallriken. Klicka smetana i soppan om så önskas. Servera bröd och ost till.