Du behöver
- 600 g potatis
- 2 dl varm mjölk
- 50 g smör
- 1/2 citron, det yttersta rivna skalet
- salt och svartpeppar
- Ärter och äpple
- 200 g frysta ärter, tinade
- 1 msk olivolja
- 2 äpplen, t ex Alice eller Aroma
- 1/2 ask smörgåskrasse
- 4 bitar lax à 150 g
- 1 msk curry
- salt och nymalen svartpeppar
- 1 msk smör + olja till stekning
Gör så här
1
Skala och koka potatisen mjuk. Blanda med mjölk, smör och
2
citron. Smaka av med salt och svartpeppar.
3
Värm ärterna i olivoljan i en minut. skala och tärna äpplet. Vänd i äpplet och krasse vid servering. Smaka av med salt och peppar.
4
Gnid in laxen med curry, salt och peppar. Stek cirka 3–4 minuter på varje sida i smör och olja på medelvärme. Den ska helst vara lättstekt (40 grader) i mitten vid servering.
Recept av Tom Sjöstedt från boken “Toms tips” (Norstedts).