Du behöver

  • 600 g potatis
  • 2 dl varm mjölk
  • 50 g smör
  • 1/2 citron, det yttersta rivna skalet
  • salt och svartpeppar
  • Ärter och äpple
  • 200 g frysta ärter, tinade
  • 1 msk olivolja
  • 2 äpplen, t ex Alice eller Aroma
  • 1/2 ask smörgåskrasse
  • 4 bitar lax à 150 g
  • 1 msk curry
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 1 msk smör + olja till stekning

Gör så här

1
Skala och koka potatisen mjuk. Blanda med mjölk, smör och

2
citron. Smaka av med salt och svartpeppar.

3
Värm ärterna i olivoljan i en minut. skala och tärna äpplet. Vänd i äpplet och krasse vid servering. Smaka av med salt och peppar.

4
Gnid in laxen med curry, salt och peppar. Stek cirka 3–4 minuter på varje sida i smör och olja på medelvärme. Den ska helst vara lättstekt (40 grader) i mitten vid servering.


Kommentar:
Recept av Tom Sjöstedt från boken “Toms tips” (Norstedts).